Studentenlening voor collegegeld

Het collegegeld wordt tot het jaar 2018 ieder jaar verhoogt. Doel van deze verhoging is de salarissen van docenten te verhogen. De minister zegt toe dat studenten de extra kosten makkelijk kunnen lenen.

Meer collegegeld meer leningen

Het collegegeld zal van de huidige 1565 euro worden verhoogt naar 2100 euro in 2018. Voor veel studenten is de verhoging stomweg niet meer op te brengen en betekend dit het afsluiten van, maar in nog meer gevallen het verhogen van, een studentenlening. De overgrote hoeveelheid studenten kampt maandelijks met een substantieel tekort en kan niet in zijn of haar basis levensbehoeften voorzien.

Meeste studenten lenen geld

Bezuinigingen in het onderwijs gaan de laatste tijd ieder keer over de ruggen van de student. Studenten zien zich dan ook gedwongen om naast hun basis en aanvullende beurs gedwongen om te werken en/of geld te lenen. Het aantal studenten met een studentenkrediet of studentlening stijgt schrikbarend.

Studeren of werken

Veel studenten zien zich gedwongen naast hun beurs en/of lening een bijbaan te nemen om de eindjes aan elkaar te knopen. Voorzitter van de landelijke studenten vakbond zegt dat studenten met banen van wel 20 uur per week geen uitzondering zijn. Het moge duidelijk zijn dat zoveel gewerkte uren niet bevorderlijk is voor de studieresultaten.

Studenten zien op tegen hoge kosten

Steeds meer studenten zien op tegen de hoge kosten van collegegeld en overige studiekosten. Ook de verhalen over oud-studenten die met nog onafgeloste studentenleningen kampen schrikken steeds meer studenten af om nog verder te gaan. Alhoewel de minister erkent dat studenten het niet echt met een vetpot moeten doen ziet hij nog geen reden voor bezorgdheid.

Studentenlening voor collegegeld.

Collegegeld wordt tot 2018 ieder jaar verhoogt. Studenten ontkomen bijna niet meer aan studentenleningen.

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2009 | Studentenlening.net | sitemap