Student & lenen

Student en lenen zijn die woorden synoniemen?

Studeren is een vorm van investeren in jezelf. Met deze kreet werd vroeger met name de tijd bedoelt die gepaard ging met een studie. Tegenwoordig krijgt het woord investeren meer de traditionele betekenis van geld. Student lenen steeds vaker worden deze twee woorden in adem genoemd omdat de student niet meer in staat is met zijn studiefinanciering en een kleine bijbaan de lasten van het studeren te betalen. Een studentenlening is vaak de enige mogelijkheid die hem/haar nog rest.

Dat de Student leent blijkt overigens ook uit de laatste cijfers van de IB-groep, meer dan 200 miljoen euro staat er op het moment aan studentenleningen open.

Student lenen wat zijn de mogelijkheden?

Als student kun je van de overheid lenen, van banken of eventueel van je ouders.

Studenten lenen de overheid

De student kan bij de overheid een aanvraag doen voor een studentenkrediet. Over het algemeen zullen de voorwaarden voor studentenleningen bij de overheid het gunstigste zijn.

Student lenen bij banken

Ook bij commerciƫle banken is het niet moeilijk om als student een lening te krijgen. Gezien het toekomstbeeld dat banken van studenten hebben zijn ze graag bereid en over het algemeen tegen gunstige tarieven een speciale studentenlening te verschaffen.

Student lenen bij hun ouders

Veel studenten lenen geld van hun ouders. Bij een dergelijke vorm van studentenlening doe je er wel goed aan een en ander op papier te zetten zodat de lening niet door de belastingdienst als schenking wordt aangezien.

Studenten lenen

Studenten lenen is dat gek? Student en lenen hoort nu eenmaal bijelkaar. Studiefinanciering te laag de kosten te hoog >> geld lenen.

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2009 | Studentenlening.net | sitemap